עולם הבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/01/20 17:42 ד בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה להגיד לך שהמצב הנפשי שלי קשה מאוד בגלל שסבא שלי ז"ל נפטר לפני שנתיים וסבתא שלי כלומר אשתו חולה מאוד ואני לא יודע מה לעשות כבר אני משתגע אני רוצה כבר המון זמן שיהיו לי התגלות בחלום ושהקב"ה יפגיש אותי עם סבא שלי ז"ל בחלום ונדבר על הכל על כל מה שהיה בעולם הזה עם המשפחה ןהכל ועל העולם שאני אדבר איתו אם טוב לו רע לו ואני אלמד איתו תורה וכדומה...

אני אגיד לך את האמת אני מאמין בבורא כולם מאמין בו אבל אני מאוד רוצב שיהיו לי סימנים רוחניים בחלום אפילו.

כמה שאלות ברשותך:

1. האם בעולם הבא נפגש עם המשפחות שלנו?

2. סבא שלי ז"ל נפטר לפני שנתיים כמעט ונגיד אני ימות סתם אומר בהפרש של 30 שנה אחריו אז גם אז אני אפגש איתו ? יש סיכוי? כלומר גם אחרי המשפט שנהיה ביחד תמיד.

3. אני רוצה שבעולם הבא נחזור להיות משפחה מאוחדת כמו תמיד עם סבא שלי זה אפשרי ?

4. אני במלחמה מול היצר ברע בפגם הברית אולי בגלל זה שאני פוגם לפעמים אז זה מונע ממני דברים רוחניים?

5. יש איזשהם סגולות או דברים שאני יוכל לקרוא לפני השינה ובכללי כדי שיהיה יותר סיכוי שהקב"ה יפגיש אותי עם סבא שלי ז"ל?

אני מאוד מצטער על החפירה והשאלות האלה, אבל באמת כואב לי מאוד מאוד סבא שלי היה הבן אדם הכי יקר לליבי והיה כל עולמי ואני לא יודע עדיין איך אני חי כאן.

תשובה

שלום וברכה

א. אין לי מושג מה קורה בעולם הבא, ולמעשה לאף אחד אין מושג של ממש מה קורה בעולם הבא.

ב. ניתן להעריך, לא לדעת בוודאות, כי למושגי הזמן אין משמעות בעולם הבא, ולכן אם אכן נפגשים – אין משמעות לזמן.

ג. כאמור, אנחנו לא יודעים.

ד. כל פגם מונע דברים רוחניים. אבל בוודאי אתה עושה גם דברים מצוינים, וצריך להסתכל על הצדדים כולם.

ה. לא יודע.

אני מבין את הכאב הגדול.

והלוואי ותמצא מרפא בכנפיך.

כל טוב