עוגה בתנור בשרי

חדשות כיפה רבני כושרות 27/04/20 12:41 ג באייר התשפ

שאלה

עוגה שהוכנה בתנור בשרי, אפשר לאכול אותה עם קפה?

תשובה

שלום וברכה

על מנת להשיב על שאלה זו יש לדון בשני מרכיבים:

1. התנור - לכתחילה כדי להכין בתנור עוגה שתוכל להאכל כפרווה (עם חלבי ובשרי) יש לחמם את התנור כמה דקות בין האפיה החלבית והבשרית. בדיעבד יש מקלים להשתמש בעוגה לחלבי גם אם לא חיממו את התנור לאחר הבשרי.

2. התבניות - לכתחילה כדי להכין עוגה שתוכל להאכל כפרווה יש להכין בתבנית פרווה. אם הכינו בתבנית בשרית - במידה ולא היה בה שימוש ב24 השעות שקדמו להכנת העוגה - מותר לאכול עם חלב. במידה והיה שימוש בשרי ב24 השעות שקדמו לכך - לשיטת האשכנזים יש להמנע מלאוכלה עם חלב, ולשיטת הספרדים הדבר מותר.

בברכה

יצחק דביר