עבר מדי זמן להשבת אבידה(?)

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/04/20 18:09 ו באייר התשפ

שאלה

לפני יותר משש שנים, לא יודעת מתי בדיוק אבל לפני הרבה מאוד זמן, אמא שלי מצאה אלבום מדבקות. היא התכוונה לעשות השבת אבידה אבל מכל מני סיבות זה נדחה, ונדחה... האלבום נמצא עוד אצלנו בבית, ודי בטוח שאין סיכוי שמי שאיבד אותו עוד באזור. זה ממש מזמן וממש ישן.

יש משהו לעשות עם זה? האם מותר להשתמש באלבום המדבקות הזה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נראה לי שתחילה יש לקיים מצוות השבת אבדה. לפרסם על האבדה במקום ציבורי.

יש גם אתרים בנושא זה כמו http://www.ebood.co.il/

אם לא באים לקחת אותה במשך חצי שנה, אפשר להשתמש באלבום לעצמכם. אחרי הפעולות הבאות:

1. לצלם או לרשום לעצמכם סימנים של האלבום.

2. לבדוק בחנות ולרשום לעצמכם את המחיר של אלבום כזה.

3. לרשום ולשמור את כל הפרטים על פתק.

שלשת הדרישות הללו נועדו לאפשר החזרה של השווי של האבדה גם בעתיד, במידה ובעל האבדה יופיע.

מכאן ואילך אפשר להשתמש במציאה.