עבודה במטבח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/05/20 16:11 י באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול אותך אני עובד במטבח ומנסה באמת להיות בן אדם כמה שיותר טוב ולאחרונה חזרתי בתשובה ובאמת אני רוצה לקבל משכורת נורמלית אני נורא אוהב את העבודה במטבח אבל השכר לא מתגמל איזה סגולות אתה יכול להציע לי לפרנסה ועצות מימך כבוד הרב (עבדתי בעבר בלא כשר תקופה קצרה והפסקה, היום עובד רק כשר וזה מאוד קשה לעבוד רק קשה בתחום ואני עובד כשר מתוך אהבה לעם ישראל ולבורא עולם)...

היום אני שומר שבת מניח תפילין ברוך השם ומנסה לתקן כמה שיותר את העבר אבל אני בסך הכל רוצה להתפרנס אני יודע שזה נראה שאני בסך הכל ילד אבל אני ילד חרוץ שעובד שנים מגיל 16 כל הזמן והספיק לגור כבר לבד ולעבור עיר ואני נמצא בדילמה באמת אשמח לעצה מימך...

תשובה

שלום

אשריך שאתה שומר שבת ומניח תפילין, הרי זה עיקר ענייננו בעולם הזה, לעשות מצוות יקרות מכל הון.

עבודה לפרנסה, במקום כשר, גם היא מצוה יקרה מאד, והיא חלק מעבודת השם שלך.

הסגולה הטובה ביותר היא התפילה, להתפלל על כך מעומק ליבך לאלוקים, בברכת ברכנו בשמונה עשרה.

נוסף לכך, תעשה השתדלות בכיבוד הורים, וכשתהיה נשוי אזי תדאג לכך שלאשתך לא יחסר דבר מצרכיה הגשמיים.

כל זאת נוסף כמובן להשתדלות שלך למצוא מקום עבודה שמניב יותר שכר. ויהי רצון שתמצא בקרוב.

חזק ואמץ