חניכות שלי חשופות לסרטים וסדרות: מה עושים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/05/21 02:51 י בסיון התשפא

שאלה

ערב טוב,

אני מדריכה באולפנה.

וחניכות שלי לצערי חשופות לכל הסרטים והסדרות בכל הכוח.. לא אומרת שאני לא.. אבל בהחלט זה דבר שהוא קשוח הסרטים הללו.

ורציתי לשאול איך אפשר לעזור לנו לצאת מתוך המציאות הזאת של הסרטים שמשפיע עלינו כל יום?

איך אפשר להוריד בצפיה בסרטים?

איך אפשר לנסות שזה לא ייפגע בך?

תודה רבה!!

רוצה באמת לנסות הכי בעולם להוביל אותם לטוב באפיק הזה.. תודה!! :)

תשובה

שלום תהילה, תודה גדולה על השאלה!!

כדי לנסות למצוא פתרונות לבעיית הצריכה המוגברת עלינו להבין את עומק המצב והבעיה.

בעידן הנוכחי תרבות צריכת הסרטים והסדרות התרחבה והתעמקה ותעשיית הבידור מרקיעה שחקים. יש לכך כמה סיבות- מגוון רחב של סדרות מחו"ל שבקלות ניתנות לצפייה כך שצופה יכול לצרוך סדרות וסרטים בלי הגבלה ובכל הסגנונות, המוני ערוצי בידור מהטלוויזיה (yes, hot וכו..) וגם במחשב (פופקורן, נטפליקס) בעצם אנחנו צריכים להבין שהעולם של היום מוקף בתוכניות ואין לנו אפילו צורך להתאמץ להשיג אותם, פשוט לצפות.

נוער בתקופה כזו שצורך סרטים וסדרות בצורה כל כך רחבה ובקלות לא פעם מוצא את עצמו משועמם כשאינו באמצע סדרה כלשהי כך שנוצרת מעיין צורך בצפייה, והסדרות הופכות למעיין שגרה. הסדרות הצטרפו לכל שלב בחיינו- בלמידה למבחנים כחיזוק חיובי על התרכזות, בערבים לאחר העבודה וכן הלאה..

עכשיו שהבנו את הבעיה מולה אנחנו עומדות, נוכל לעבור לשלב הבא- דרכי התמודדות.

כפי שכתבת גם את חשופה לסרטים וסדרות ומבינה את הקושי בעזיבה מוחלטת של צפייה בהם. שבתשובתי אדבר יותר על הגבלה\מיעוט הצפייה ופחות על יציאה מוחלטת משגרת צריכת הסרטים.

שלב ראשון- לעורר בהם את הרצון לפעול ליזום ולהבין את הבעייתיות שסרטים עלולים ליצור:

בתור מדריכה שלהם הייתי ממליצה לך להתחיל את התהליך עם כמה שיעורים\פעולות בנושא, להשתדל כמה שיותר לגרום להן להבנה לגבי מה נכון להן ומה פחות. בעיקר לגרום להן יותר להעלות שאלות לעצמן על איפה הן היו רוצות לשנות ולשפר.

שלב שני- השגת מטרות: שכל אחת תקבע לעצמה מספר מטרות שאותם היא מנסה להשיג. לאחר שהבנו את הבעיה והעלנו שאלות המתארות את התהליך שעלינו ליצור, נקבע מטרות- אבני דרך שבהם אנו צריכות לעבור כדי להגיע אל המטרה הנכספת.

המלצה נוספת לדעתי היא לתת לבנות את האפשרות לבחור האם לקחת חלק בתהליך ובשיעורים או שזה לא מתאים להן כרגע.

בנוסף, מצרפת לך פה מספר תשובות ודרכים לעודד תהליך של יציאה ממצב של צפייה בתכנים לא מתאימים. חשוב להבין שהכישלון גם הוא חלק מהתהליך ואל לנו להתייאש!

https://www.makshivim.org.il/answer?id=951609 (מנסה להפסיק עם הסרטים והסדרות - ולא מצליחה)

https://www.makshivim.org.il/answer?id=962225 (עצה לחניכות שצופות בסרטים לא צנועים)

כל הכבוד על התושייה, מאחלת לך הצלחה גדולה!

תהילה