ספרי אהבה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/11/20 15:14 כד בחשון התשפא

שאלה

האם מותר לקורא ספרי אהבה נקיים?

אם כן מה ההגדרה שלהם? - מתי הם נחשבים נקיים ומתי לא?

תשובה

לשואל שלום,

כתב השולחן ערוך בהלכות שבת: "מְלִיצוֹת וּמְשָׁלִים שֶׁל שִׂיחַת חֻלִּין וְדִבְרֵי חֵשֶׁק, כְּגוֹן סֵפֶר עִמָּנוּאֵל, וְכֵן סִפְרֵי מִלְחָמוֹת, אָסוּר לִקְרוֹת בָּהֶם בְּשַׁבָּת; וְאַף בַּחֹל אָסוּר מִשּׁוּם מוֹשַׁב לֵצִים.. וּבְדִבְרֵי חֵשֶׁק, אִכָּא תּוּ (גם) מִשּׁוּם מְגָרֶה יֵצֶר הָרַע; וּמִי שֶׁחִבְּרָן וּמִי שֶׁהֶעְתִּיקָן, וְאֵין צָרִיךְ לוֹמַר הַמַּדְפִּיסָן, מַחֲטִיאִים אֶת הָרַבִּים".

לפי השולחן ערוך הגדרת 'נקי' היא שאינו מגרה את יצר הרע.

לכן למעשה, מותר לקרוא בספרים על אהבה, ככל שלא מעוררים אצל הקורא הרהורי עבירה.

יש להוסיף, שלעיתים קרובות ספרי אהבה מציירים זוגיות וקשר שאינם תואמים את עולם הערכים שלנו, יש להיות ערים לדבר הזה ולבחור בקפידה את הספרים.

(מקור: שו"ע או"ח סימן שז סעיף טז)

הצלח בכל מעשה ידיך