ספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/19 22:15 יד באייר התשעט

שאלה

שלום הרב,

האם ישנו היתר להסתפר לפני ל"ג בעומר (שיוצא השנה ביום חמישי) בעקבות כך שלא אוכל להסתפר עד השבוע הבא?

יש לציין שאני נוסע לכמה ימים במסגרת העבודה ולא אוכל להסתפר במהלך ימים אלה.

היות ומדובר על נסיעה במסגרת העבודה, אולי יהיה ראוי יותר להגיע לאחר תספורת.

תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי, העובדה שלא ניתן להסתפר אלא כמה זמן אחרי ל״ג בעומר, אינה מהווה סיבה להיתר להסתפר לפני ל״ג בעומר.

אם יש סיבה חיונית - צריך לשאול עליה בנפרד, ויש שמקילים כאשר באמת יש צורך חיוני בתחום ההופעה בתנאי עבודה. אולם אם זה לא ברור שצורך זה חיוני - נכון לשמור על מנהגי עם ישראל.

כל טוב ובהצלחה