סעודה שלישית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/19 23:31 ב באב התשעט

שאלה

שלום

האם זה בסדר שאני אוכלת סעודה שלישית בבית לפניי השקיעה(בלי ללכת לבית כנסת) האם אני חייבת להתפלל מנחה לפניי? כדוגמא השבת יוצאת ב20:20 ואני אוכלת את הסעודה השלישית ב19:00 בערך שעוד השמש לא שקעה, האם אני עושה בסדר?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי להתפלל לפני סעודה שלישית. יש מספר בעיות בדרך שאת מציעה. מכיוון שאת לא הולכת לבית כנסת יתכן חלילה לשכוח את התפילה. וכן יש הלכה שלא מתחילים סעודה גדולה (וזו סעודה חשובה) לפני תפילה. על כן ראוי להתפלל קודם הסעודה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ