סמינר שירות - אשמח לתשובה עד ראשון בבוקר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/19 23:00 ז באלול התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בית הספר בו אני לומדת נחשב דתי אך יש בו דברים אשר נוגדים את ההלכה לצערי.... ביום ראשון אנחנו אמורות לצאת לסמינר שירות בו ידברו איתנו על אופציות למה לעשות שנה הבאה הבעיה היא שבית הספר מעודד בנות ללכת לצבא ואומר כי זה בסדר מבחינה הלכתית למרות שזה לא. בסמינר ידברו איתנו גם על שירות בצבא וגם על שירות לאומי וחייבים לבוא לסמינר. הבעיה היא שאני לא יודעת מה לעשות כאשר ידברו איתנו על שירות בצבא ועל כך שזה בסדר וטוב שבנות יתגייסו האם עליי לסרב להיכנס לשיחה? ואם יגידו שאני חייבת להיכנס עדיין עליי להתעקש על כך?

אשמח לתשובה כי אני ממש בדילמה מה עליי לעשות תודה מראש

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

את כנראה למדת ומבינה את הנושא שאין לבנות ללכת לצבא (מלבד מקרים מיוחדים עם הדרכה רבנית מיוחדת). ולכן כדאי לדבר עם האחראים שאת החלטת שאת הולכת לשנת שרות ואין לך צורך בסימנריונים. אולם אם הם יתעקשו על כך, נראה שלא כדאי להפוך את הנושא למריבה כללית, ולייצור מתחים סביב הנושא, ואדרבא תכנסי ואת יכולה לא להקשיב לדברים, אפשר לחלום אפשר לחשוב על דברים חשובים, וכך להעביר את הנושא. בייחוד שאת משוכנעת בדרכך הנכונה והטובה שהיא על פי פסקי הרבנים הגאונים והרבנות הראשית לישראל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ