סליחות בתקופת הקורונה בלי הנחיות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/08/20 15:45 י באלול התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

תודה רבה על כל המענה והתמיכה שאתם נותנים, מאוד עוזר!!

רציתי לשאול, מה שווה ללכת לסליחות ותפילה שבזמן הסליחות והתפילה אנשים בלי מסיכות (או עם מסיכות מתחת לסנטר שלא מכסות לא פה ולא אף) והאם בכלל זה מותר להתפלל איתם מבחוץ (כלומר, אני בחוץ ושומע את החזן והם מתפללים בפנים)?

הרי מבקשים סליחה ומתחננים לקב"ה שיסלח לנו וישיב אותנו אליו, אבל בזמן שאומרים את המילים האלו עוברים במודע על הוראות רבנים.. אני יודע שגם אני לא שומר תמיד בכל פעם (בעזרת ה' משתדל לשמור) ואני משתדל לא להעביר ביקורת על האנשים שלא שומרים כי כנראה שלכל אדם יש את הסיבה שלו, אבל זה ממש מפריע לי שדווקא בשעת התפילה ובפנייה לקב"ה בכוונה במודע מתפללים תוך כדי איסור, מה שווה תפילה כזאת במניין? הרי תוך כדי התפילה עוברים על איסור דאורייתא "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"?

תודה רבה:)!

תשובה

לשואל שלום,

ראשית כל - אין להשתתף במניין כזה, שהרי זו סכנת נפשות.

האם מותר לענות מבחוץ? לעניות דעתי התשובה היא כן.

כמו שכתבת, לכל אחד יש יצר הרע- מקומות בהם הוא חזק ומקומות בהם הוא חלש. אין דרכנו לפסול אדם בגלל ניסיון מסויים שיש לו.

אם יש בידך להשפיע על המתפללים - תחזק אותם בשמירה על ההנחיות, שלח בקבוצת הווצאפ סרטוני חיזוק של הגאון הרב אשר וייס, או הגאון הרב שמואל אליהו וכדומה. אם אין בידך - הוסף אותם לתפילתך שישובו בתשובה שלמה.

בהצלחה