סיכה בכיפה בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/05/20 06:13 טז באייר התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב :-) !

האם מותר לחבר סיכה לכיפה בשבת? אפשר בבקשה גם הסבר למה כן / למה לא?

תודה רבה ותזכו למצוות רבות:).

תודה רבה על כל העבודה המדהימה שאתם עושים, לי אישית זה מאוד עוזר ואני מאמין שגם לעוד אנשים. זה ממש יפה ומועיל, תודה רבה הרב!

תשובה

לשואל שלום,

מותר לחבר את הסיכה לראש באמצעות סיכה.

כל חיבור בין שני חלקים מוגדר בשבת כמלאכת תופר.

הסיבה לכך שהסיכה מותרת היא שמלאכת תופר אינה שייכת בדבר שנועד לחבר ולנתק.

דוגמאות נוספות: כפתורים, רוכסן, תיק-תק.

הדין הזה נלמד ממלאכת בונה וסותר בדבר שעשוי להכניס ולהוציא כדוגמת פתיחה וסגירה של חלון.

יש לציין בנוסף, שלרוב הפוסקים אין מלאכת 'תופר' בגוף האדם. ולכן לדוגמא, מותר השימוש בפלסטרים.

(מקורות: חזון עובדיה חלק ג עמוד תג | שמירת שבת כהלכתה פרק טו הערה רמו | נשמת אברהם ד עמוד סא)

שבוע טוב