סיום שנת אבל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/01/20 09:45 ד בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אבי נפטר בשנה שעברה (התשע"ט) שבת זכור, פרשת ויקרא, ט' אדר ב' (16.3.2019) .

ורציתי לדעת:

1) מה הדברים שעלינו לעשות לקראת סיום שנת האבל? (עלייה לקבר וכד')

2) מתי עלינו לעשות זאת?

3) כיוון שאבי נפטר בשנה מעוברת רציתי לדעת מתי עלינו לציין את יום השנה, בכל שנה מעכשיו ולהבא...

תודה רבה ובשורות טובות,

אפרת

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמו מן השמיים.

בדרך כלל, בסיום שנת האבל, עולים לקבר לאזכרה של שנה, מדליקים נר זיכרון באותו יום, כמובן שאומרים קדיש.

בשנה הראשונה הולכים לפי יום הקבורה, ובשנים הבאות לפי יום הפטירה (אם הם היו באותו היום - אין לכך נפקא מינות).

יום הזיכרון שלכם הוא באדר שני.

כל טוב ושמחה