סידור על שם נפטר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 07/10/19 00:56 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום.

יש לי סידור תפילה בבית וכתוב עליו מוקדש לעילוי נשמת (סבא וסבתא שלי).

שמעתי שאנשים תורמים נגיד סידורים בתי כנסיות על שמם.. ואומרים שזה עושה טוב לאדם הנפטר.

אני מתפלל הרבה בכוונה דווקא בסידור הזה שמוקדש לסבא וסבתא שלי, רציתי לשאול זה באמת עושה להם טוב למעלה רק בגלל שאני מתפלל בסידור על שמם?

אם כן כמה טוב? ברמה שזה מציל מדברים?

תודה הרב.

תשובה

לשואל שלום,

מי שנמצא בעולם העליון כבר לא יכול להתקדם. אין לו אפשרות לקיים מצוות ולצבור זכויות לעלות מדרגות.

הדרך היחידה היא אנשים בארץ שמכוונים ופועלים מכוחו ומקיימים מצוות.

ברגע שהסידור נתרם לע"נ סבא וסבתא, הם מאפשרים לך את התפילה ושותפים במצווה שלך כאן בארץ.

לכן זה גורם עילוי לנשמתם ממדרגה למדרגה בעולם הנשמות.

בהצלחה!