סוגיות בגאומטריה בחזל - חזל ידעו את כל הגיאומטריה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:07 כ באייר התשפ

שאלה

שלום !!

אולי השאלה שלי לא נתאימה לכאן ואבען טם לא אקבל תשובה.

אני מאוד אשמח שתפנו אותי לחומר או שתספרו על סוגיות שונות בגאומטריה שרואים כבר בחז"ל..כל דבר יעזור לי.

אני מאמינה שכל הידע שיש היום בגאומטריה חזל כבר כתבו אותו.. אני רוצה להגיע לשם..

תודה רבה!!

אושרית כהן

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים.

ראשון בהם הוא שהרבה מאוד חומר נמצא בכתב העת בד"ד (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%93%22%D7%93) ובוודאי תמצאי שם דברים שאת מחפשת.

שני בהם הוא שהטענה שכל הידע חז"ל כבר ידעו אינה נכונה. חבל להאמין בדברי הבל. העולם מתקדם, ועימו הידע האנושי, ומה שאנו יודעים היום בתחומי המדע - חז"ל לא ידעו. גדולתם וענקיותם של חז"ל אינה בשל הידע המדעי שלהם, אלא בשל היותם המוסרים המוסמכים העליונים למסירת התורה שבעל פה.

כל טוב