נתינת כסף לאדם נזקק ביותר בשבת.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/05/20 22:33 כו באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , צר לי על ההפרעה בימים אלו... אבל זו שאלה חשובה שמעניינת אותי.

אם ביום שבת אדם שזקוק לכסף למען מטרה חשובה כמו קנית תרופה או הגעה למקום כלשהו , ובעיקרון חילול שבת למען אדם נזקק אחר, האם מותר לי לתרום לו כסף?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מותר לחלל שבת רק לצורך פיקוח נפש.

אם אדם צריך לקנות תרופה שמצילה מישהו שנמצא בסכנת חיים מידית - עלול למות בכל רגע, אפשר לתת כסף לקניית התרופה. באותה מידה אם צריך כסף למונית כדי להסיע אדם לטיפול מציל חיים וכד'