נשים בצה"ל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/03/20 17:59 ד בניסן התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

הנני תלמידת כיתה י' הלומדת באולפנה באחד היישובים בארץ. אני מתחילה לחשוב על שרותי למען המדינה בסוף כיתה יב' ומעוניינת לדעת האם מותר לבנות לשרת בצבא הגנה לישראל?

קראתי בהרבה אתרי שו"ת דעות לכאן ולכאן ולא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית בנושא. אני מבינה שהדעות הן חלוקות ותלוי את מי שואלים. עלי לציין כי האולפנה בה אני לומדת איננה שוללת שירות בנות בצבא ואף חושפת אותנו בפני כל האפשרויות: שרות לאומי ושרות בצה"ל.

כעניין פרטי השרות בצבא נראה לי חשוב ובכלל אני חושבת ששילוב בנות דתיות בצבא יכול לתרום גם לדימוי של דתיים בישראל, לקרב לבבות ולהביא לאהבה בעם ישראל. אני חזקה באמונתי ואני מאמינה שיש לי מה לתרום וביכולתי לעשות הרבה ורואה זאת כשליחות משמעותית דווקא בצבא.

תודה רבה

ת.ג.

תשובה

שלום

אני מבין את רצונך הטוב לתרום לעם ישראל ואת העין הטובה שלך על הצבא היקר שלנו.

יחד עם זאת, ומתוך ערכים אלו ממש, אין ללכת לצבא אלא לשירות לאומי.

עייני-

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A6%D7%91%D7%90-13

כל טוב