נפילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/05/20 21:36 יז באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב אני מתחזק כ 10 חודשים ובזמן האחרון הרגשתי דבקות בשם ועלייה מבחינה רוחנית כל הזמן רציתי ללמוד תורה ופתאום אני מרגיש שאני מתחיל ליפול מבחינה רוחנית ולא מצליח ללמוד ואני רוצה ללמוד אבל קשה לי פתאום מה אני יכול לעשות כדי סוג של להצית מחדש את ההתלהבות שהיתה לי בלימוד תורה קשה לי שאני לא מצליח לחזור לעצמי.

והאם זה נכון שכשאדם נופל זה על מנת לעלות מישהו אחר מבחינה רוחנית.

בתודה מראש.

תשובה

שלום

מה שקרה לך זה דבר נורמלי ביותר, בין אם מסתכלים על זה מהצד הרוחני, שכאשר הטוב מתגבר, הצד הנמוך מתגבר כנגדו, ובין אם מהצד הפשוט, שבעלייה, הרגש תופס מקום חשוב, כפי שתיארת, והרגש מטבעו איננו יציב, אלא הוא מופיע כגלים, ויש בו עליות וירידות.

חשוב מאוד לדעת שהעלייה הרוחנית מצד האמת איננה תלויה ברגש אלא בלימוד תורה ובעשיית רצון ה'. אדם שעושה את רצון ה' ומשקיע בלימוד תורה, גם אם איננו מרגיש דבקות רוחנית, נמצא מבחינה רוחנית במקום יותר גבוה מאשר מישהו שמרגיש במצב גבוה אבל איננו משקיע עצמו בלימוד ובעשיית רצון ה'.

לכן צריך להגביר את הטוב, ולהשקיע עוד בהתקדמות ובלימוד (ולחפש גם את התחומים בתורה שיותר מרוממים אותך, אבל מבלי להזניח את הלימוד הרגיל), גם ודווקא כשקשה ולא מרגישים את העלייה הגדולה, ויחד עם זה להשקיע גם ברגש - בתפילה, באמירת מזמורי תהלים מקירות הלב ובמוזיקה ושירים מרוממים.

וכמובן, לפני הכל ואחרי הכל, להתפלל לה' על הרצון לעלות ולהרגיש הרגשות עליונות עוד ועוד.

אני לא מכיר דבר כזה של נפילה בשביל שמישהו אחר יעלה. אדרבה, כאשר אדם עושה רצון ה', מתפלל ולומד, הוא מעלה ומרומם את המציאות כולה.

בעזרת ה' תזכה מתוך המשבר הזה לתוספת עלייה והתקדמות

כל טוב