נטילת ידיים - שאלות שונות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/21 00:54 ח בסיון התשפא

שאלה

שלום וברכה, אתך הסליחה על מספר הרב של השאלות

1. נטילת ידיים של בוקר: אם הלכתי לשירותים לפני הנטילה ורחצתי ידיים במים וסבון האם מותר לי לנטול ידיים של בוקר כאשר הידיים לחות ולא יבשות לחלוטין?

2. במידה ולחצתי יד לאשה אבלה בזמן שבעה שלה האם אני חייבת לאחר מכן ליטול ידיים?

3. האם כל נטילת ידיים חייבת להיות רק אחרי שהידיים יבשות לחלוטין ?

4. במידה ובבית יש אנשים שלא נוטלים ידיים כלל לא בבוקר ולא בשום מקרה ... יש בעיה אם אנחנו משתמשים באותו סקוץ לכלים , מגבת במטבח לבישולים וכו ....

תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום,

יישר כח על שאלותיך. משתדלים לענות כפי הפנאי.

1. לייבש את הידיים, לגעת ברגליים או במקום מכוסה ואז ליטול ידיים של בוקר בברכה.

(מקור: ר' ילקוט יוסף השכמת הבוקר שפ"ד)

2. אין חובה.נוטלים ידיים רק כשיוצאים מבית העלמין בגלל רוח הטומאה ששורה שם.

(מקור: רמ"א סימן שעו,ד)

3. כיוון שהנטילה שלנו עם כמות מים גדולה מהנדרש, לא חובה.

4. מעיקר הדין מי שנוגע באדם שלא נטל צריך ליטול שוב. אך למעשה אנחנו סוברים שבטח אותו אדם שטף ידיו לפחות ברביעית מים, ואז נתמעטה רוח הרעה ויש להקל.

(יביע אומר חלק א)