נדר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/07/19 08:33 ז בתמוז התשעט

שאלה

הרב שלום,

אני שואלת בעניין נדרים.

כשהייתי צעירה יותר, אמרתי בכמה הזדמנויות שונות שלא אצא מהארץ אף פעם.

לא אמרתי את זה בלשון נדר, אבל זה היה מאוד חזק, ואני יודעת שלמילים יש משמעות מאוד גדולה ..(גם לא אמרתי - בלי נדר)

היום, יותר מעשור אחריי, אני מרגישה שאני רוצה לטוס לחו"ל, אבל לא אטוס לפניי שאעשה התרה. (שמעתי על כך שבגלל שלא אמרתי את זה בלשון נדר- אז יש להקל, אבל אני לא מסתפקת בזה, וזה מפחיד אותי לחשוב שאעבור על מה שאמרתי בעבר.

בכל מקרה, נקודת ההנחה היא שאני רוצה בכל אופן לעשות התרה, יש לי כמה בעיות:

1. מה יתיר לי כזה דבר? לא בטוח שאפשרי כשמדובר על יציאה מהארץ..

2. לאן אני יכולה להגיע ולעשות התרה ושבטוח יתירו לי? כי אצלנו בשכונה- לא דוגלים בשיטה של יציאה לחו"ל, ורבנים סביבי מאוד מחמירים בנושאים הללו, כך שלא נראה לי שיש לי מישהו בסביבתי שיתיר לי.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

על אף שזה לא נדר - כיוון שזה קבלה של דבר מצווה לפי דעתך אז, והדבר נעשה לצורך זה - יש צורך בהתרת נדרים.

צריך אכן ללכת לרב הבקיא בסוגיות אלה, ולבקש התרה.

כמובן שאין אנו בוחרים רב לפי התשובה שאנחנו מבקשים לכפות אותו לעשות. אולם, את יכולה לבחון מיהם הרבנים המתירים לטייל בחוץ לארץ, וללכת אליהם, אולם אכן לא בטוח שהם יתירו את הנדר הזה.

כל טוב