נדרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 14:18 ז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול אם אמרתי לחברה פעם שאני שומר שבת עכשיו אני משתדל לשמור שבת אבל מאוד קשה לי כי ההורים שלי אומרים לי לפעמים לפתוח את המקרר ומדליק אור ואני יודע שאם אני יגיד לו זה ייצור סחסוך האם זה נקרא נדר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לקיים את השבת לא מדיני נדרים, אלא מכיוון שכל ישראל קבלו עליהם במעמד הר סיני לשמור את השבת. כך שהאיסור לחלל שבת הוא בסיסי ולא שייך לשאלת נדרים, ולכן גם לא מתירים נדרים כאלו.

כדאי לומר להורים שאתה מקפיד בשבת ולהשתדל שלא להגיע לידי ויכוח והתמודדות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ