נגיעה בילדה בזמן בייביסיטר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/06/20 12:09 ג בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב,

לפני כמה ימים עשיתי שמרטפות לשכנים, וזה היה הילדה שלהם, בת 7, והבן שלהם, בן 4.

אחרי בערך חצי שעה, הילדה יצאה מהחדר שלה בוכה ומפוחדת, ואחרי כמה דקות הרגשתי נורא, וחיבקתי אותה כדי שתרגע.

האם יש בעיה בכך? ולמה?

בתודה,

תשובה

לשואל שלום,

באופן פשוט, איסור קריבה בין איש לאישה, מתחיל מגיל 'ראויה לביאה' - גיל 3 , או 4. ואצל בנים גיל 9.

ולכן במקרה שלך לכאורה היה ראוי להימנע. ככל שני זרים, לפתח קשר בריא.

אלא שבילדה קטנה לפני גיל הווסת, נראה שאין לאסור ממש.

ומדי דברי בו הזכריני מו"ר הרב אורי רדמן את הסרטון הנ"ל בו הרב עובדיה מברך את הילדה למשפחת אטיאס (קישור לסרטון )

למעשה: להבא, להשתדל להימנע.

(מקורות: ב"ח סימן כא)

כל טוּב