מתן מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/20 11:48 כ בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 23 ועובד בעבודה מסודרת וחושב להתחיל ללמוד בשנה הבאה, גר עם אמא לבד.

התחלתי לחשוב לאחרונה לתרום כל חודש לארגון מסוים סכום של 200 300 שח קבוע,

הסכום הזה זה לא מעשר מדויק למשכורת שאני מקבל כל חודש, אבל אני עוזר בכלכלת הבית ובקניות ולכן השאלה שלי האם זה סכום שמתאים למעשר? בגלל שהסובבים אותי חושבים שאם אתן מעשר בסכום מדויק למשכורת זה יותר מידי ויכביד מאוד.

והאם כדאי לתרום לישיבות או לארגונים כמו לתת או לטיפול בחולים מסוימים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה משתדל מאד במצוות צדקה ומעשר כספים. שהן מהמצוות החשובות שבתורה, והתורה מצווה ברכה למי שנותן לעניים.

אמנם אם בגלל מעשרות לא תוכל לגמור חודש אינך חייב לתת מעשר מדויק, אלא מצוות צדקה שהיא לא מוגדרת בסכומים, אלא בעצם החיוב לתת צדקה לכל עני. אם אין לאמך כספים ואתה עוזר לה אפשר להחשיב את הסכומים הללו במעשר כספים. אבל אם אמך ב"ה יכולה לכלכל את הבית ונשאר לך כסף מעבר להוצאות הכרחיות, א"כ אתה מחוייב במעשר כספים.

מעשר כספים ראוי לתת חלק כחלק, קצת לעניים ממש, קצת לישיבות וקצת לחולים, לפרוש את הכספים כדי שכולם יוכלו להנות מכספי צדקה אלו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ