מתי מותר להפסיק בתפילה בשביל ברכת כהנים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/05/20 00:36 ז באייר התשפ

שאלה

שלום הרב.

עקב המצב הבעייתי כיום, זכינו להתפלל במניין מרפסות

אבל - אין חזרת הש"ץ. החזן אומר את 3 הברכות הראשונות בקול, יש קדושה, ואז כל אחד ממשיך שמונה עשרה, והחזן ממשיך בקול החל ממודים עד ברכת כהנים.

הבעיה - אני מתפלל בקצב סביר, ולא רץ

אז ביום יום - אין בעיה, אני קצת מאיץ את הקצב, ומספיק להגיע בזמן לברכת כהנים.

אבל כיום - אני כמעט אף פעם לא מספיק לסיים את שמונה עשרה לפני שהחזן מגיע לסוף ברכת הודאה..

השאלה שלי היא - באיזה שלבים בתפילה (שמונה עשרה) מותר לי לעצור ולברך ברכת כהנים (אם בכלל)?

תודה רבה!!

תשובה

לשואל שלום,

שאלה טובה מאוד שאלת

במקרה כזה האפשרות היחידה להצטרף היא בדיוק בקצב של החזן. זאת אומרת: כשהוא מגיע לברכת כהנים, גם אתה תהיה שם.

זה דורש ממך ליטול ידיים לפני כן, ולבקש מהחזן טיפה להאט כי לאפשר ליותר כהנים להשתתף.

כשאתה מגיע לסיום נאה להודות, אתה עוצר ומחכה לחזן.

(פרי חדש קכח כ, דלא כמו שכתב השו"ע | משנ"ב שם)

בשורות טובות!