משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/05/19 13:47 כא באייר התשעט

שאלה

שלום. אני ובעלי נשואים שנתיים,ויש לנו תינוקת בת חצי שנה. היחסים שלנו גרועים בלשון המעטה,ושנינו לא רוצים להתגרש כרגע. בעלי עובד כל יום עד הערב,ובשישי שבת כשמתחשק לו,נוטש לכל השבת והולך להורים שלו,ומנתק איתי כל קשר. רציתי לדעת האם מותר לי לעבור לגור אצל ההורים שלי כמה ימים עם התינוקת,למרות שהוא לא מסכים? הוא מאיים שיתלונן על חטיפה. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דרכה של תורה שאין מעלימים זה מזה ואין מסתתרים זה מזה אלא חיים בטוב. אם הזווג לא מצליח יש לנסות לטפל בחיי הזוגיות על ידי יועצי נשואין או רבנים הבקאים בתחום, להשתדל להחזיר את המצב הבריא ושלום בית. אבל אם גם זה לא מצליח צריך ללכת להליך של גרושין מתוך כבוד הדדי לא מתוך העלמויות והצקות והטרדות, אלא להגיע להסכם גרושין שכל אחד יפנה לדרך חדשה. אינני יודע באיזה שלב אתם נמצאים אבל אם כלו כל האפשרויות לשלום בית, יש לדאוג להסכם גרושין מכובד לטובת הילדה והמשך החיים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוןי עמיחי

מכון התורה והארץ