משיח בפתח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/20 07:25 כז באדר התשפ

שאלה

יש לי כמה שאלות לגבי ביאת המשיח:

1. כתוב "אין בן דוד בא אלא בהיסח הדעת" כעת אנו נמצאים בתקופה שכל הזמן מדברים על ביאת המשיח ורבנים רבים (כגון הרב חיים קניבסקי שליטא, חלום על הרב עובדיה יוסף זצוק"ל שאומר להתחזק כי המשיח מגיע) אומרים שהמשיח כבר ממש בפתח, אז כיצד זה מתיישב זו ממש לא תקופה של היסח הדעת? בנוסף כתוב "אין מסיחין דעת מהמשיח" אז איך זה מסתדר?

2. האם זה נכון שבתחיית המתים, המתים יקומו בגיל שהם נפטרו? ואם כן כיצד תתקיים היררכיה בין אב שנפטר בגיל צעיר לבן שחי/נפטר בגיל מבוגר יותר?

3.בעבר שמעתי (מרב) שכשהמשיח יגיע יהיה 40 שנה עד לתחיית המתים וב40 שנים הללו ימותו כולם ובתחיית המתים יקומו כל אלו שראויים לכך, ורציתי לדעת האם אכן ידוע לרב שהדברים נכונים, ואם כן אשמח לדעת פרטים נוספים על תקופה זו.

תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

כרקע לעניני המשיח אשמח אם תקרא את:

https://bit.ly/2QDcKxK

ואת:

https://bit.ly/3dou7fm

והדברים יתנו לך רקע לענייני משיח.

אנחנו אפוא לא יודעים מהו אותו היסח דעת שלאורו יבוא המשיח. אנחנו למעשה לא יודעים דבר. אני מעריך שדברי גדולי ישראל אלה היו מכוונים לדברי חיזוק - את מי שמחזקים דברים אלה - ולא לקביעה עובדתית שאכן המשיח בפתח.

אנחנו גם לא יודעים דבר על תחיית המתים, ואיך ייראה העולם אז. יש בנו אמונה יסודית וכללית, גם במשיח וגם בגאולה, שההיסטוריה מתקדמת לכיוון מסוים, אולם נאמנים עלינו דברי הרמב"ם שאמר שאלו הדברים לא נדעם עד שיבואו.

כל טוב ושמחה גדולה