מרפסת מקורה חלקית - דין הטיפול בעציצים בשמיטה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/11/21 16:54 כח בחשון התשפב

שאלה

שלום,

יש לי מרפסת בדירתי שרובה מקורה (בניין דירות).

יש לי עציצים תחת החלק המקורה וגם תחת החלק הלא מקורה.

- מה דין העציצים לעניין שמיטה- האם מותר לטפל בהם?

- אם הבעייתיות היא בעציצים בחלק הלא מקורה- האם מותר להעביר אותם לחלק המקורה ואז לטפל בהם?

תודה מראש,

רחלי

תשובה

שלום רחלי.

מותר לטפל בצמחיה בשמיטה (בעציצים וגם בגינה) כל עוד מדובר בתחזוקה לעצם קיום הצמח, ולא לעידוד צמיחתו. לכן מותר להשקות לפי הצורך הבסיסי אבל אסור לגזום לצורך עידוד צמיחה. וכמובן שאסור לשתול ולזרוע.

עציצים המנותקים מהאדמה - כמו אצלך שהם במרפסת, ובנוסף לכך הם תחת תקרה וסביבם יש לפחות 3 דפנות - המנהג להקל ולטפל בהם כרגיל. על כן, בהנחה שיש קירות בצדדי החלק המקורה - הרי שאת יכולה להעביר את כל העציצים לחלק המקורה ואז לטפל בהם כמו כל שנה.

בהצלחה רבה

טוביה