מראות אסורות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/20 12:34 כט בסיון התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב

קורה לי שאני נופל באינטרנט במראות אסורות למרות שאני בכלל לא מחפש/רוצה את זה זה רודף (פרסומות לא צנועות בכלל וכדו') אחרי ואני ישר יוצא מזה ואני מרגיש שגדול עווני מנשוא ובדיכאון ולא יודע איך להמשיך.וכאילו טימאתי את העינים לאחר שאני מנסה כמה שיותר לשמור עליהם

אם כבוד הרב יכול לתת לי תיקון/כפרה לעוון הענק הזה?

וגם המראות האלו גוררות הרהורים עליהם ה' ירחם.לאחר המון זמן משהו כמו שנה שהצלחתי לגבור על ההרהורים שהיו עלי וגם לא לגמרי, אני עכשיו באותו מצב שהייתי שיש לי הרהורים

אם כבוד הרב יכול לעזור לי?

תודה רבה

שבוע טוב

תשובה

שלום חבר יקר

הדבר הכי בסיסי בתיקון, זה להתאמץ ככל האפשר למנוע את מה שגרם לנפילה.

לכן אני חושב שכדאי מאוד מאוד לעשות כל מאמץ כדי לדאוג שכל אינטרנט שאתה בא המגע איתו (במחשב או בפלאפון - ועדיף כמובן פלאפון פשוט) יהיה מסונן ברמה כזאת שתמנע אפשרות מלהיתקל באותם מראות.

גם אם זה לא נעים לדבר עם ההורים על זה, צריך לאזור אומץ ולהגיד שנתקלת בדברים שעושים לך ממש לא טוב, ואתה מבקש שיהיה סינון.

מעבר לכך צריך כמובן לחזור בתשובה על פי מה שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה, ולדאוג למלא את עצמך בעשייה חיובית, במיוחד בתחום הרוחני.

תזכור כל הזמן גם את ההצלחות שהיו לך. אתה יודע מה הערך של שנה של התמודדות בגבורה? זה דבר עצום. ושום נפילה לא מוחקת את זה.

פירוט לדברים תמצא בתשובה הבאה (ובתשובות שמוזכרות בתוכה):

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%96%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%94

אם אתה מרגיש שהדברים לא ענו מספיק, תחזור בבקשה

בהצלחה רבה ולא לשכוח לרגע איזה בן יקר ואהוב אתה אצל הקב"ה