מקלחת ביום טוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/19 21:28 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום אשמח למענה מהיר.

אני ברוך השם התחזקתי וגר עם ההורים שהם לא שומרים לצערי כרגע.

יש לנו בבית חימום מים ע"י גז וע"י דוד חשמלי.

בנוגע למרחץ-

ברור לי שכך או כך אני מתרחץ עם מים קרים בלבד אבל אני לא גר לבד ואני חייב למצוא פתרון לשאר בני הבית.

האופציות שעומדות בפני הן-

חיבור הגז לשעון שבת (כך שלא יפעל בזמן שאני מתרחץ) אבל הבעיה שגם כאשר שעון השבת יהיה דלוק עדיין יהיה צריך ללחוץ על כפתור ההדלקה של הגז (זה כנראה מנגנון של הגנה מהפסקות חשמל) ככה שהם יצטרכו להדליק אותו כל פעם בשבילם ולא בשבילי

שימוש בדוד חשמלי שיחמם את המים בשביל ההורים שלי כל פעם לפני שימוש

בשגרה אנחנו משתמשים בגז ככה שהם לא מדליקים או מכבים אך הגז עובד ולכן אני לא יכול להתרחץ.

אשמח לפתרון לפני החג!

שנה טובה וחג שמח!

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

הפתרון הטוב ביותר הוא שמוש בדוד חשמלי, ואתה תשתמש במים קרים בלא פתיחת החמים.

גמר חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי