מקור של ציטוט תלמודי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/19 10:01 ח באב התשעט

שאלה

מחפשת מראה מקום לציטוט "יצא קציר ונכנס בציר יצא בציר ונכנס מסיק". במקומות רבים מצויין המקור "תוספתא שבועות ד' כ'" אבל אין דבר כזה. ככל הנראה זו שגיאה שהועתקה ממקום למקום. תודה רבה

תשובה

בס"ד

תוספתא מסכת עדויות (צוקרמאנדל) פרק א ה"ו

האשה שהלכה היא ובעלה למדינת הים שלום בינו לבינה ושלום בעולם באתה ואמרה מת בעלי תינשא מת בעלי תתייבם שלום בינו לבינה ומלחמה בעולם ריבין בינו לבינה ושלום בעולם באתה ואמרה מת בעלי בין בוכה בין שאינה בוכה בין שבגדיה קרועים בין שאין בגדיה קרועין נאמנת. ר' יהודה אומ' לעולם אינה נאמנת אלא אם כן באתה בוכה ובגדיה קרועין. אמרו לו אם כן זו שהייתה פיקחת תינשא וזו שלא היתה פיקחת לא תינשא, ובית הילל אומ' לא שמענו אלא הבא מן הקציר בלבד. אמרו להן בית שמאי והלא כל ימות השנה קציר יצא קציר שעורים ובא קציר חיטין יצא קציר חיטים ובא בציר יצא הבציר ובא מסיק נמצאו כל ימות השנה קציר

שבת שלום

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ