מצקת בשרית במרק פרווה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 19/06/22 13:53 כ בסיון התשפב

שאלה

שלום,

בישלתי מרק פרווה בסיר חלבי שלא בושל בו דבר חלבי מזה חודשים רבים. בתחילת הבישול טגנתי בצל שנחתך בסכין חלבית שאני כמעט בטוחה שאינה בת יומה. את המרק הגשנו בטעות במצקת בשרית שאינה בת יומה. מה דין המצקת, המרק והכלים רבהם נאכל המרק?

בתודה מראש!!

תשובה

שלום רב

המרק ביסודו הוא פרווה. כיון שהסיר אינו בן יומו, אז הוא אינו גורם למרק להיות חלבי.

הבצל נחתך בסכין חלבי, וגם אם היא אינה בת יומה, הרי שהוא חלבי מפאת הסכין. מצד שני, במרק יש רכיבים רבים חוץ מהבצל שהם פרווה

לכן, אם המרק גדול פי שישים מנפח הבצל או מנפח הסכין שהבצל נחתך בו, הרי שהמרק עדיין פרווה, ולכן אין שום בעיה.

אם המרק קטן יותר מכך, אז בעצם המרק נחשב כחלבי

במקרה זה: המצקת אינה בת יומה לכן היא ודאי לא אוסרת את המרק, אבל היא עצמה צריכה הגעלה לכתחילה. אם השתמשו בכלים בשריים בני יומם, זה כבר קצת יותר מסובך, וזה לשקול נקודות נוספות.

מקוה שהדברים ברורים

טוביה