מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/19 21:04 יח באייר התשעט

שאלה

אני רוצה להתחיל לתת מעשר לישיבת תלמידי חכמים

אני מגבעת שמואל חילוני ולא מכיר ישיבות באזור

והבנתי שצריך לבדוק שאותה ישיבה מתנהלת כשורה, איך אפשר לדעת?

והאם צריך לומר משהו כשמביאים מעשר כספים?

ולמי צריך לפנות בישיבה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אשריכם ישראל.

ב. לפני התחלת נתינת מעשר כספים כדאי לומר שאתה עושה זאת "בלא נדר".

ג. ראוי לתת לעניים ובייחוד שהם לומדי תורה. אבל אפשר לשנות את מטרת הנתינה, לכן לא להתחייב דווקא לישיבה, יתכן שבשלב מסויים ימצאו עוד גופים ראויים לקבל את כספי הצדקה.

ד. כדאי לבדוק שאמנם הישיבה יש לה מאזנים ומסודרת בכספים. גם גזל המדינה הוא גזל.

ה. אין צורך לומר לאף אחד על הנתינה, כגון אפשר לתת בהוראה בנקאית והעברה כספית, אין כל צורך באמירה, אבל אפשר לומר למנהל שיבדוק שאמנם הועברו הכספים.

אך טוב וחסד ירדפוני כל ימי חיי

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ