מעשר כספים ומונופול בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/06/20 10:03 יב בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי ברשותך 2 שאלות אני שואל ביחד בשביל לא לשכוח פשוט ..

1. אם אני קיבלתי כסף מההורים שלי\סבא וסבתא\דודים כסף ליום הולדת לדוגמא או סתם ככה נתנו לי כסף, האם אני יכול להפריש מהכסף שנתנו לי מעשר ?

2. האם מותר לשחק מונופול או כל משחק קופסה שנתערב בו כסף (כסף מזויף כמובן) בשבת?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אתה תמיד יכול להפריש מעשר כספים. השאלה היא האם אתה חייב להפריש מעשר כספים. לצורך זה צריך לדעת מהי הכנסתך הקבועה וכמה כספים נשאר לך. מכיוון שמעשר הוא מנהג חשוב וראוי אבל במקום שאדם הוא עני או אין לו הכנסות קבועות הוא פטור ממעשר כספים ורק חייב בצדקה. לכן אם אין לך שכר מינימום אין עליך לחובת מעשר כספים. אבל לצורך כך צריך לדעת את כל הנתונים.

ב. משחק בכסף ידוע שאינו כסף הלכתית הדבר מותר. אולם ראוי למבוגרים לא לשחק במשחקים שיש בהם חשבונות והתחשבנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ