מנחה לאחר השקיעה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/10/19 08:23 כט בתשרי התשפ

שאלה

שבוע טוב

התחלתי היום( שבת) להתפלל מנחה כ-17 דקות לאחר השקיעה, התפללתי ערבית של מוצאי שבת, עשיתי הבדלה ואז התפללתי לאחר ההבדלה שוב ערבית של תשלומי מנחה (אבל אמרתי בערבית של תשלומי מנחה אתה חוננתנו), האם צריך להתפלל שוב ערבית של תשלומי מנחה ללא אתה חוננתנו והאם צריך לעשות הבדלה שוב?

תשובה

שלום וברכה

אין חובה להתפלל שוב, כי אף שפטורים מלומר אתה חוננתנו - אמירתו אינה פוסלת את התפילה.

אין קשר בין הבדלה ובין אתה חוננתנו. אפשר אפילו לעשות הבדלה לפני התפילה הראשונה, ואף על פי כן לומר אתה חוננתנו בתפילה.

כל טוב ושמחה