מנהג שניים מקרא באנגלית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/21 00:39 ח בסיון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אם אני לא מבין את תרגום אונקלוס ופירוש רש"י קשה מדי בשבילי, האם יש אפשרות לקרוא שמו"ת עם תרגום לשפה שאינה ארמית שאני מבין בקלות יותר? (לדוגמה אנגלית)

מלבד זאת, האם יש לקרוא פעמיים את הפרשה ואז את התרגום או לקרוא כל משפט פעמיים ואז את התרגום לו וכך להמשיך? והאם אפשר לקרוא פשוט מקרא אחד תרגום אחד?

תודה לרב וישר כוח!

תשובה

לשואל שלום,

א. אתה יכול לקרוא באנגלית. שים לב שאתה קונה תרגום ופירוש הנאמנים לדרך התורה.

(מקור: משנה ברורה סימן רפה ס"ק ה: "מי שאינו בר הכי שיבין את פירש"י, ראוי לקרות בפירוש התורה שיש בלשון אשכנז בזמנינו כגון ספר צאינה וראינה וכיוצא בו, המבארים את הפרשה ע"פ פירש"י ושאר חכמינו ז"ל הבנוים על יסוד התלמוד")

ב. הדרך השניה שציינת עדיפה.

(מקורות: ר' תוספות ברכות ח | האר"י שער הכוונות | שבט הלוי ח"ז סי' ל"ג | סידור יעב"ץ, של"ה)