ממסורתיות להתחזקות, כיצד??

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/01/20 14:52 ג בשבט התשפ

שאלה

שלום לך כבוד הרב, לאחרונה צצה לי השאלה עקב התמודדות של חברה.

היא מסורתית שרוצה להתחזק בעבודת ה' אך נמצאת בסיטואציה בה ההתחזקות הרוחנית שלה מונעת שלום בית. הסביבה המשפחתית שלה לא מקבלת את ההתחזקות הזו והיא נמצאת במצב של ריבים עם משפחתה לשם ההתחזקות הזו. האם תוכל לייעץ לנו? כיצד לנהוג

תשובה

שלום

אני חושב שברור שאדם לא צריך להימנע מהתקדמות פנימית שלו, רוחנית או מוסרית, בגלל אנשים אחרים.

זה ממש לא הגון לדרוש מאדם לוותר על עולמו הפנימי ועל הדברים החשובים לו, בגלל שזה לא מוצא חן בעיני מישהו.

עם זאת, ברור שמצידה, היא צריכה לוודא שההתחזקות וההתקדמות שלה תובעים דברים ממנה ולא מאף אחד אחר. ולכן היא לא יכולה לדרוש מאחרים שום דבר, וראוי שתעשה הכל ברגישות. אני חושב שאפשר למצוא פתרונות לכל קושי ולכל סיטואציה של התנגשות.

אני מאמין שאם בני המשפחה יראו שההתחזקות שלה גורמת לה להיות אדם יותר שמח, יותר טוב, יותר אוהב, זה בע"ה ימוסס וירכך את ההתנגדות שלהם עם הזמן.

כל טוב