מידת הגאווה והענווה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:46 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום וברכה הרב, שמי איתי מוצלח, אני בן 14.5 וגר ביישוב בשומרון.

אני מרגיש שמידת הגאווה מאוד לא מתוקנת אצלי והייתי רוצה לעבוד עליה. ארחיב יותר.

פעמים רבות אני מרגיש הגאווה שולטת בי ואני הגעתי לנקודה שאני אכן מרגיש שזה לא עושה לי טוב ולאנשים לא נעים להיות איתי ובעקבות כך אני רב עם כולם. אשמח לעזרה. איתי מוצפי

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון.

את הצעד הראשון כבר עשית: אתה רוצה.

עבודת המידות מתחילה בהכרה. ההכרה כי אמנם אתה חשוב מעצם היותך צלם אלוהים, ומעצם הווייתך כאדם היחיד בהיסטוריה שהוא אתה, ומעצם הכשרונות שלך והיכולות שלך, אך בד בבד שאתה חלקי בלבד, גם באופן יחסי אל מה שהיית יכול להיות, וגם במרחב החברתי בו אתה נמצא. ומשעה שאדם חש את עצמו כחלקי בלבד, ומכיר בכך שהשלמתו באה לא רק על ידי דיבור כי אם גם על ידי הקשבה, לא רק על ידי מיצוי הכישרון כי אם גם על ידי הכרה בכישרונם של אחרים, לא רק על ידי פעילות אקטיבית שלך אלא גם על ידי קבלה – שם תפתח את ההכרה הנכונה שלך.

ובשילוב של ההכרה ושל הרצון – מגיעה היכולת.

האם אתה מסוגל להתחיל בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה גדולה