מטריה בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/12/18 13:02 ב בטבת התשעט

שאלה

אני גימלאי בן 66, חולה במחלת שרירים קשה (מחלה כרונית) ובעוד מחלות נוספות, נכה 84%

האם מותר לי לקחת מטרייה בשבת כשיורד גשם בדרכי לבית הכנסת או שעדיף שאתפלל ביום גשום בבית?

תשובה

לשואל שלום

צר לי לשמוע אל מצבך העגום.

אנו פוסקים ששימוש במטריה בשבת הוא אסור, ואין מְבצעים מצווה על ידי עבירה.

אמנם האיסור הוא מדברי חכמים, אך גם החובה להתפלל במניין היא מדברי חכמים.

לכן, בזמן שיורד גשם יכול אתה להשתמש בפלסטיק וכדומה לשים על ראשך,

ואם אין אפשרות כזאת- אתה מוגדר 'אנוס', והינך פטור מהליכה לבית הכנסת. התפלל בביתך בזמן שמתפללים בבית הכנסת.

(מקורות: מכתם לדוד (פרדו) אורח חיים סימן א' | יחוה דעת חלק ב סימן מג | שולחן ערוך סימן צ סעיף ט)