מופעים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/20 04:34 כב בשבט התשפ

שאלה

שלום וברכה

שמי ..... אני הולך ואוהב ללכת להמון מופעים חסידיים. השאלות שלו הם לגבי הליכה למופעים כאלו:

1) האם מותר ללכת לראות מופע עם שירים וזמרים חסידיים שהקהל באולם יושב מעורב גברים ונשים?

2) האם זמר חסידי ששר במופע חסידי שיושבים בו קהל מעורב- הזמר שמופיע שם עובר על חטא? או שלצורך פרנסה מותר לו להופיע?

3) מופע חסידי שבו הזמרים החסידיים שרים ויש גם על הבמה מקהלת נשים- האם לזה מותר ללכת? במקרה והלכתי למופע כזה ולא ידעתי מראש שתהיה מקהלת נשים- מה הדין? מה עליי לעשות?

בברכה

יאיר לנדאו

תשובה

שלום וברכה

שאלת ההשתתפות במופעים מעורבים היא גם שאלת תלויית קהילה.

יש קהילות שהדבר אסור בהן לחלוטין, ויש קהילות שזו צורת החיים שלהם ואין בכך שום איסור.

והיא גם תלויית אווירה.

אם במופעים האלה מתפתח ריקוד, התלהבות וכדו׳ – אין היתר לרקוד מעורב, והמופעים מהסוג הזה חייבים להיות נפרדים. לעומת זאת, אם מדובר בישיבה בהקשבה – אין סיבה לאסור את הדבר.

לפיכך, הזמר בוודאי אינו עובר שום עבירה, וזה תלוי בציבור ובישיבות.

אני לא מכיר מופעים של שירה חסידית שיש בהן מקהלות נשים.

אם נקלעת למקום כזה – זה מצב של ״הנאה הבאה לאדם בעל כורחו״. אם כל המופע כזה – אפשר לקום וללכת. ואם יש שיר אחד מקרי כזה – אינך חייב לעזוב.

כל טוב