מוגבלות והלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 13:53 ז בשבט התשפ

שאלה

שלום וברכה

האם אדם חירש מחויב לעבור שתל כוכליארי (שיאפשר לו לשמוע) וככה הוא יוכל לקיים מצוות שתלויות בשמיעה ? כמו שמיעת קול שופר...

האם באופן כללי יש חיוב מצד ההלכה לעבור ריפוי על מנת שהאדם יוכל לקיים מצוות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם לא מחוייב לעבור טיפול רפואי כדי לקיים מצוות מסוימות (מלבד ברית מילה). והוא נחשב להיות אנוס ופטור, אבל כל יהודי רוצה לקיים מצוות ואם זה לא סכנה מיוחדת, אלא רגילות לעשות ניתוחים כאלו, בודאי שיהודי רוצה לקיים את המצוות השמעיות, (מגילה, קידוש, הבדלה ועוד).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ