מה היה חטא מי מריבה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/02/19 11:12 כא באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב, בחטא מי מריבה בפרק כ מה היה בעצם הניסיון של עם ישראל ועונשם? והאם הנסיון היה רק לעם ישראל או גם למשה ואהרון?

תשובה

לשואל שלום,

עם מותה של מרים נפסקה הבאר שהייתה מלווה את עם ישראל במסעות המדבר.

בנקודה זו הקדוש ברוך הוא בחן את האמונה של עם ישראל ("אבחנך על מי מריבה" תהילים פא).

הנסיון היה גם למשה ואהרן, שחטאו באותו מקרה. ויש מחלוקת גדולה בין המפרשים לגבי חטאו של משה. עיין בפירוש האור החיים שמסכם את כולם. להלן חלק מהשיטות:

על שלא דברו אל הסלע

על שאמר שמעו נא המורים

על שאמר בלשון ספק המן הסלע הזה נוציא לכם מים

על שאמר בלשון נוציא כאלו הדבר תלוי בו.

עלה והצלח בלימודך!