לימוד תורה בזמן הצבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/07/19 16:31 כה בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב,

אני חייל קרבי בצבא, מתחיל כעת קורס קצינים, חילוני מבית.

ביסודי למדתי בבית ספר דתי כך שאני מכיר פה ושם חומש, נביא, משנה וכדומה.

כבר הרבה זמן שבוער בי הצורך להתחיל ללמוד תורה, ואני לא בדיוק יודע איך לעשות את זה, אין אדם שאני מכיר שיכול לשמש לי חברותא או ספרי קודש בבית (למעט תנ"ך), מה גם שלפחות בשלב הראשון אני מעדיף שמשפחתי לא תדע על כך, מסיבות אישיות.

בנוסף לכך, אני בצבא ברוב המוחלט של הזמן ויש לי מעט זמן פנוי, וקשה לי להגיע בזמני הפנוי לישיבה כלשהי או לשיעורים, המעט שאני עושה הוא שמיעת שיעורים באינטרנט בזמני הפנוי ככל האפשר.

כיצד אני יכול להתחיל ללמוד תורה? ממה להתחיל, ואיך, במגבלות שיש לי?

תשובה

שלום וברכה

ברוך הבא.

בלימוד ראשוני של תורה אנו מחפשים את מה שמעורר אותנו, נוגע בנו ומעצים אותנו.

הבחירה היא בעיקר במה שנוגע, ושאלת מה חשוב ללמוד היא שניה בחשיבותה בשלבים הראשונים.

ואולי טוב לשלב.

מה שחשוב - להתחיל במשנה. להוריד אפליקציה מושלמת של משניות קהתי, לבחור מסכת, ולהתחיל ללמוד אותה.

ומה שנוגע - להמשיך לשמוע את השיעורים שאתה חש שנוגעים בך, וכשתאתר את מי שמהפך אצלך מעט את הלב - תלמד את ספריו וכדו'.

האם דרך זו נראית לך ?

כל טוב