לחם המוציא ללא גלוטן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/02/19 14:44 כג באדר א'

שאלה

שלום הרב,

אני מנסה כבר זמן רב למצוא מתכון ללחם ללא גלוטן אך לשווא. ניסיתי לפנות לקונדיטורים שאולי יצליחו ליצור מתכון שיענה על ההגדרה של "המוציא"- אבל אז גיליתי שאני לא יודעת מהי.

הקמח היחיד ללא גלוטן ממנו אפשר להכין לחם "המוציא" הוא קמח שיבולת שועל. האם יש משמעות לכמות שלו במתכון ביחס לשאר הקמחים/ ביחס לשאר התערובת של הבצק?

האם המאפה מהמתכון הנ"ל יהיה "המוציא"?

שתי כוסות קמח שיבולת שועל טחונה עד דק במטחנת תבלינים.

כוס אחת חלב סויה לא ממותק.

כף שמרים יבשים.

שתי כפות שמן זית.

כפית אחת סילאן.

מלח גס.

רוצה מאד להנגיש למשפחה שלי לחם/חלה "המוציא" לפחות לארוחות בשבתות.

תודה מראש, שרי

תשובה

לשואלת שלום,

מחיפוש קל במרשתת ראיתי כמה וכמה מתכונים, ממליץ לך לחפש "לחם ללא גלוטן".

לשאלתך - לחם מקמח שיבולת שועל ברכתו המוציא. באופן עקרוני: כל מאפה שמיועד לשביעה, בלילתו עבה (לא פנקייק), אינו ממולא (לא בורקס), אינו נכסס (לא קרקר) ואינו נילוש בכמות גדולה של שמן/סוכר (לא עוגה) ברכתו המוציא.

במקרה שלך: כפית סילאן לא נחשבת ממתק ביותר, ולכן ברכתו המוציא.

(מקורות: שלחן ערוך סימן רח ב | שולחן ערוך קסח, ונושאי כלים שם)

בהצלחה ורפואה שלמה!