להתפשט בחדר עם סידור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/11/18 12:41 יח בכסלו התשעט

שאלה

שלום.

האם מותר להיות בלי בגדים בחדר בו יש סידור ועוד כל מיני ספרי קודש כגון הלכות שבת הלכות לשון הרע וכד׳?

תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום

נאמר בגמרא: "אסור לעמוד לפני השם ערום". קיים איסור להיות ללא בגדים לגמרי בפני שם השם שכתוב על דף. מזה למדו על כל ספר קודש שכתוב בו שם ה'.

במחילה מכבוד הקוראים על הפירוט, איסור זה חל רק על איברי הרבייה באדם, ('אותו מקום'). לכן מותר להיות בלי חולצה וכד' בפני ספרי קודש, כל שמקפיד על כיסוי אותו מקום.

(מקורות: מסכת שבת דף קכ | שולחן ערוך ומשנה ברורה סימן מה | משנה ברורה סימן עה ס"ק יט | ספר 'גנזי הקודש' פרק ד)