להתחתן עם גויה שמוכנה להתגייר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/07/19 13:18 כט בסיון התשעט

שאלה

אני מגיע ממשפחה שומרת תורה מצוות אחרי מסע ארוך של ירידה לארצות הברית הכרתי מישהי שהיא מגיע ממשפחה נוצרית שבגלל זה גרם לי יותר להתחזק ביהדות.

כיום אנחנו חושבים על חתונה אבל אני כיהודי חשוב לי להמשך להישאר אם הערכים שגדלתי השאלה היא האם במקרה כזה יש עניין לגייר אותה ולהתחתן אם מוכנה כדי שנוכל להמשיך את הקשר או שכדאי לנו להיפרד למרות הקושי

תשובה

לשואל שלום,

אם חשקה נפשה של האישה להתגייר, היא מוזמנת לפנות לאולפן גיור ולהתחיל בתהליך.

מובן, שכל עוד היא לא יהודייה, אל לכם להינשא, אלא להמתין לסיום התהליך.

בהצלחה רבה במסע!