האם אם אני בכלל מחכה לגאולה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 15/06/22 16:43 טז בסיון התשפב

שאלה

היי, היום אני חיה במציאות שטובה לי ולאחרים, כיף לי ואני מאושרת ככה בדיוק כמו איך שאנו חיים.

אומרים על הגאולה שכאשר היא תבוא יהיה מלחמת גוג ומגוג, וגם לא יודעים בדיוק מה יקרה ויהיה,

אני לא בטוחה בעצמי אם אני מחכה לגאולה ואם אני בכלל רוצה בזאת, מה זה אומר על האמונה שלי?

תשובה

נווה יקרה שלום

שאלת שאלה מדהימה.

את מעלה בשאלה הרגשה שנשמעת לא פשוטה. קשה לחשוב על עצמינו שאם אנחנו שואלים שאלות או מעלים ספק כלשהו זה מראה על אמונה לא נכונה. השאלה שלך היא הזדמנות טובה לברר מעט את נושא הגאולה ובכלל, להבין מעבר לכך קצת על נושא האמונה, מי נחשב אדם מאמין, ואם יש לי שאלות- מה זה אומר עלי בדיוק…

בשאלה שלך את מתארת שבחיים בסך הכל טוב לך ואת שמחה בהם וכן את לא מחכה לגאולה, כי או שתהיה בה מלחמת גוג ומגוג או עוד דברים לא ידועים כל כך ולכן את מעדיפה להשאיר את המציאות כמו שהיא. בנוסף את שואלת מה השאלות האלה מראות על האמונה שלך? חשוב לי להגיד קודם שאדם שמאמין זה לא אומר שהוא לא שואל ומברר אלא להפך, לאדם מאמין יהיו יותר שאלות ויותר בירורים מאדם רגיל בגלל שהוא כל הזמן מתעסק ומברר הרבה נושאים… אדם לעומתו שלא מאמין לא יהיה אכפת לו כל כך מ-ה' ובהתאם לכך הוא לא יברר כלום ולא יהיה אכפת לו אם תגיע גאולה או לא… זה לא מזיז לו. זה שאת שואלת ורוצה להבין טוב יותר (וגם זה שאת לא רוצה שינוי של גאולה) מראה פה על קשר עמוק עם ה'. ואני אגלה לך שלעולם השאלות לא מפסיקות הם גדלות ומתפתחות עם האדם בהתאם לחיים שלו…

לגבי הגאולה שהעלת כתבת נכון- אנחנו באמת לא יודעים מה יהיה כשתהיה גאולה שלמה וזה יכול להפחיד מאוד, יש כאלה שאומרים שתהיה מלחמת גוג ומגוג, יש כאלה לא אבל ברור לנו כמו שהעלת שהעולם יעבור שינוי. אני יכולה להרגיע אותך ולהגיד שאנחנו מאמינים שתהליך הגאולה התחיל כבר ושאנחנו ממש נמצאים בו. הוא התחיל בקום המדינה- שממש היה נס גלוי שהמדינה קמה וממשיך כיום בכל ההצלחות וההתקדמות של עם ישראל ועם כל הנפילות שלו. המלחמות, הגירוש מגוש קטיף ועוד דברים רבים שאנחנו עוברים הם תהליכים בגאולה. התהליכים כואבים לנו הרבה פעמים אבל אנחנו יודעים שה' מוביל את העולם לטוב. גאולה=לשחרר, להציל. הגאולה תשחרר את העולם מהקשיים שלו למקום טוב יותר, ולכן אם עכשיו טוב לך בחיים האלה בגאולה יהיה לך טוב גדול הרבה יותר. יהיה פחות קשה, תהיה לנו אפשרות לראות את הרצון הטוב של האחר ואת הרצון הטוב שלנו. אנחנו מתפללים לה' שהגאולה תבוא בדרך טובה ולא בקושי או צער. איך היא בדיוק תהיה? אנחנו לא יודעים אבל אנחנו יודעים שהעולם יהיה במקום טוב יותר.

הנה כמה רעיונות וכיוונים שיכולים לברר לך לעומק את השאלה שהעלת.

1. לקרוא וללמוד על נושא הגאולה, תגלי אולי מעט דברים שישמחו אותך ויעוררו אצלך ציפיה לקראת ימי הגאולה השלמה.

2. לשמוע ממדריכה או אחות בוגרת איך היא רואה את ימי הגאולה שיגיעו ומה נראה לה יהיה טוב בעולם של גאולה.

3. יש הרבה ברכות בתפילת 18 שמדברות על גאולה וכדאי להתכוון בהם שתהיה גאולה טובה, תהליך משמח ולא כואב.

לסיכום: תיארת בשאלתך את חוסר הציפיה שלך לגאולה ושאלת האם זה מראה משהו על האמונה שלך, ראינו שהשאלה שלך מראה על דבר חיובי ושמחנו שאת מבררת את הדברים. הסברנו מעט על עולם הגאולה שעתיד להיות טוב יותר מהמציאות שלנו כיום ועוד אמרנו שתהליך הגאולה כבר התחיל. הצענו ללמוד ולהעמיק את הידע בנושא, להתייעץ ולדבר על כך עם אחות או מדריכה ולהתכוון בתפילה.

בכל מקרה בכל זמן שתרצי תוכלי לחזור ולפנות אלינו בשמחה.

כל טוב ורק אור

תחיה