לבוש בגדי לבן בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/08/19 18:55 ג באב התשעט

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב. רצינו לשאול. בעניין לבוש 4 בגדי לבן בשבת לגבר. האם גם לאשה זה טוב ללבוש לבן בשבת? ומה בקשר למגבעת? הרי אמרו לא טוב ללבוש שחור בשבת אז האם לא ללבוש את המגבעת? כי לא מצאנו מגבעת בצבע כחול !!! תודה רבה. תבורכו!

תשובה

שלום

מנהג המקובלים ללבוש לבן בשבת. אולם מי שנוהג להקפיד על מגבעת, זהו הידור גדול יותר מאשר שכולו יהיה לבן. שכן כפל כיסוי ראש בשעת תפילה וכד' יש לו מקור מאד משמעותי בהלכה. על כן ילבש כולו לבן, ויכול לחבוש מגבעת שחורה

כל טוב