לא תשא את שם השם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/19 15:12 כח באייר התשעט

שאלה

שלום רב,

שאלה קטנה בהקשר ל- "לא תשא את שם השם לשוא"

אם הבנתי נכון, אסור להגיד את שם השם אלא אם מדובר בפסוק שלם מהתורה. אם כך, מדוע בפיוטים ומזמורים שונים כגון: לכה דודי ושיר הכבוד שבהם אומרים את שם השם למרות שלא מדובר בפסוקים שלמים או אפילו לא מתוך פסוקים בכלל למשל ("כבוד השם עליך נגלה", "תמונת השם לנגד עיניו").

אשמח לבאור קצר בנושא.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור להזכיר את שם השם רק כשהוא לשוא, אבל כל פסוק או תפילה או בקשה אפשר להזכיר את השם עצמו אבל לא בדרך של זלזול. אמנם אם אדם חוזר על מילים בשיר וכדו' אין ראוי להזכיר שם השם סתם, וכן אם חושש לדברים אחרים לא יזכיר את שם השם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ