לא מצליחה להתגבר על היצר שלי - אוננות ופורנוגרפיה אצל בנות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/04/21 20:25 טו באייר התשפא

שאלה

היי לכם!!!באמת רוצה לומר שאתם פשוט מדהימים!!ועושים עבודת קודש!כל כך לא ברור כל העשיה שלכם!באמת תודה רבה וזכיתם לחזק הרבה מאוד!תודה על המקום לשתף כי אתם היחידים שאני מעיזה לשתף ולשאול...

אז ככה,אני דוסית,מאוד!הולכת שלושת רבעי,חצאית ארוכה מתחת הברך...חשוב לי מהתורה וההלכה וכו..שואפת בעזרת ה'להקים בית של תורה דןס וכו'... אבל יש לי בעיה גדולה מאוד!ואני לא מצליחה לצאת ממנה וזה מתסכל אותי מאוד.

אני מאוננת כבר כמה שנים(זה התחיל מגיל מאוד צעיר שאפילו לא ידעתי שזה נחשב לאונן פשוט זה היה לי נעים ורק לפני שנה בערך הבנתי שמה שאני עושה זה אוננות...)אז מאוד קשה לי לצאת מזה כי זה מאוד כיף...ולפעמים גם קןרה מצבים שאני פעם ב כזה צופה בפורונו,וזה מתסכל אותי כי אני כל כך לא רוצה בזה ואני כל כך רוצה לצאת מיזה,זה באמת מרגיש לי שזה כל כך לא אני ואני לא שייכת לזה אבל לפעצים היצר שולט עלי ואני פשוט לא מתאפקת.ואני גם מאוד מפחדת שזה ישפיע אחר כך על הבית שאני יקים ועל הקשר שלי עם בעלי בעז"ה ואני לא רוצה שזה יפגע בקשר ויהרוס כלום בעתיד.אז קודם כל אשמח אם תוכלו לעזור לי ולתת לי עצות איך לצאת מהמצב הזה,אף אחד לא יודע את זה עלי כלפי חוץ אני נראת דוסית ואני באמת גם דוסית...ואני רוצה להפסיק עם הפורנו והאוננות כי אני יודעת שזה לא טוב...אבל איך עושים את זה ומצליחים להתגבר?

ואני גם רוצה לשאול-אם אוננתי וראיתי פורנו זה חד משמעית ישפיע עלי בעתיד ועל הבית שלי?איך זה ישפיע?על מה?אני ממש מפחדת שכל מה שעשיתי עד עכשיו ישפיע על העתיד שלי וממש לא רוצה בזה...

אוף מקווה שהצלחתי להיות ברורה...

שוב תודה ענקית!!!

תשובה

שלום יקרה!

קודם כל- תודה רבה על הפרגונים. משמח לשמוע ובאמת בשביל זה אנחנו כאן!

תראי,

את שואלת שאלה טובה, שבתור התחלה חשוב לי ממש להגיד לך- את לא לבד בהתמודדות הזאת!

התמודדות עם היצר זאת התמודדות שהרוב המוחלט של האנשים בעולם מתמודדים איתה, בלי קשר לרמה הדתית שלהם, או לכל דבר אחר.

היצר שלנו הוא אחד הכוחות היותר משמעותיים שקיימים בנו.

המילה יצר מזכירה לנו יצירה, ולא סתם. בזכות הכוח הזה נוצרים חיים חדשים בעולם במפגש בין איש לאשתו.

העניין הוא שכמו כל כוח אחר בחיים, גם את הכוח הזה צריך לדעת לנתב ולהשתמש בו בצורה חיובית.

בגיל ההתבגרות היצר, הכוח המיני תופס הרבה מקום כחלק מההתבגרות של הגוף, וגם ההתמודדויות בהתאם.

הדבר השני שחשוב לי להגיד לך בתור הקדמה,

הוא שהקב"ה הביא לנו שתי מתנות מדהימות-

אחת- הוא הטביע בנו נשמה טהורה- חלק ממנו שהוא שם בתוכנו, ולכן לא משנה מה נעשה בחיים, תמיד הפנימיות שלנו תישאר טהורה ומחוברת לה'.

השניה- תמיד אפשר לחזור בתשובה- לא סתם אומרים לנו שהתשובה קדמה לעולם. זה כלל יסודי שה' טבע בעולם- שלא משנה מה נעשה, תמיד אפשר לתקן. תמיד אפשר להתחיל מההתחלה.

למה ההקדמה הזאת?

כי בסוף בחיים יש לנו הרבה התמודדויות, אנחנו מנסים להתגבר, נופלים, קמים ומתמודדים כל פעם מחדש- במיוחד בתחום של היצר, אבל חשוב שתמיד נדע שיש לנו לאן לחזור ואיך לתקן! שתמיד יש בנו חלק טהור, לא משנה מה קורה.

את אומרת על עצמך שאת נראית דוסית כלפי חוץ, ואת יודעת שגם בפנים את דוסית. אז תאמיני בידיעה הזאת בכל הכוח! תהיי בטוחה בעצמך וברצון שלך להתקרב לה', שזאת מי שאת באמת!

ויחד עם זה את מתמודדת בהתמודדות שלא פשוטה לאף אחד..

עכשיו לגבי השאלות שלך-

בשני המקרים את צריכה למצוא את המקום שבו את אוספת כוח להתגבר- למצוא כוח שיצליח להתעלות מעל הכוח של היצר ו"לעלות עליו".

הכוח הזה הוא כוח הרצון

את יודעת כמה את רוצה לצאת מהמצבים שמושכים אותך אליהם. את יודעת שזה לא נכון ולא טוב לך, ואת גם חושבת על העתיד והבית שלך,

אבל עדיין יש איזה קול פנימי שאומר- אני רוצה להפסיק, אבל זה גם כיף..

וזה לא סתם, כי שתי ההתמודדויות- האוננות והצפיה בסרטים מספקות לנו איזה שהוא צורך.

בין אם זה צורך בהרגשה נעימה בגוף, ובין אם זה כדי לספק סקרנות שקיימת בצורה טבעית.

אז אם תצליחי למצוא משהו שייתן את אותה ההרגשה, אבל בצורה אחרת, הצורך למצוא את הסיפוק דווקא במקום האלה ידעך.

מה הכוונה?

הרבה פעמים אוננות מגיעה מצורך לגעת בעצמי, להרגיש, אולי לפרוק מתחים ופשוט לעשות לעצמי הרגשה נעימה בגוף..

את הצורך הזה אפשר למלא בהשקעה במקלחת וקרמים שווים, בפעילות גופנית, בנתינת מקום לנפש לפרוק- אם זה בצורת שמיעת מוזיקה או דיבור טוב עם חברות, כל דבר שהוא יהיה פינוק בשביל עצמך.

נכון שזה לא אותו הדבר, אבל אם תדעי שיש לך מקום שאת מפנקת את עצמך, ובנוסף תקחי גם את כוח הרצון ותזכרי שאת לא רוצה להמשיך לענות על הצורך שלך בצורת אוננות זה יכול לעזור.

לגבי הסרטים, משפט המפתח נמצא במה שאת בעצמך כתבת- אני פשוט לא שייכת לזה.

ואם יש מקום שאת יודעת שאת לא שייכת אליו, ואת לא רוצה להגיע אליו, כדאי לשים גדרות שיעזרו לזכור ש-לשם אני לא אמורה להגיע. הגדרות האלה הן דרך תוכנות סינון ואפליקציות, אבל לא רק..

כדאי גם לנסות לראות באיזה זמנים את מרגישה שאת יותר נוטה לברוח לשם ולנסות למצוא מה את עושה בזמנים האלה במקום.

שאלת איך עושים את זה ומצליחים להתגבר?

לאט לאט, בבטחון מלא במי שאת ובכוח הרצון שלך, כל פעם מתקדמים עוד צעד. תפרגני לעצמך על כל הצלחה, על כל התגברות- תצ'פרי את עצמך בדברים שווים! ובע"ה לאט לאט תצליחי להתרחק ולאמץ לעצמך הרגלים אחרים.

ולגבי החתונה והקמת הבית- כמו שאמרנו- יש בעולם את הדבר המופלא שנקרא תשובה.

הכוח של התשובה כ"כ גדול עד שאומרים שהיא מסוגלת להפוך זדונות לזכויות! ז"א שגם הנפילות הכי גדולות שלנו יכולות בעזרת כוח התשובה להיות חלק מהעלייה שלנו ומבניין האישיות.

אז בע"ה, מה שזה יכול להשפיע, הוא שתבני את כוח הרצון שלך, שתדעי שיש לך את הכוח להתגבר ולבחור לאן את רוצה לכוון את החיים שלך, שתדעי שיש בך את היצר הטבעי והבריא של החיים, ותוכלי לבוא ולהגיד- התמודדתי, עבדתי על עצמי והצלחתי.

והכוחות האלה הם כוחות גדולים מאוד בבניין הבית..

בע"ה שתהיה המון המון בהצלחה!!

ואם משהו עוד לא ברור או שאת רוצה לשאול ולשתף עוד- מוזמנת בשמחה!

נעמה

(21)