כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 08/01/20 15:31 יא בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול לגבי הפרדת ספוג רחצה לכלים- במידה והספוג אינו מופרד האם זה אומר כי גם הכלים נחשבים לטמאים? והאם יש הבדל בין כלים מופרדים שנרחצו בספוג זהה לבין כלים שאינם מופרדים?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

רצוי מאוד לייחד ספוג נפרד לבשרי ולחלבי, כי פעמים רבות נשארות עליו שאריות ואנו בעצם 'מורחים אותן' על הכלי מהמין השני.

בדיעבד כלים ששטפו אותם בספוג משותף אינם נאסרים משתי סיבות: 1. בדרך כלל לא שוטפים את הכלים במים חמים מאוד, ולכן הטעם של הלכלוכים אינו נבלע בהם. 2. יתכן שהמאכל שעל הספוג פגום.

בברכה

יצחק דביר