כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/10/19 20:50 ז בתשרי התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בבית שלי המשפחה איננה מקפידה כל כך על שמירת המצוות. לאחרונה גיליתי כי יש להפריד בין התבניות בתנור ואילו בבית שלי השתמשו באחת גם לבשרי וגם לחלבי.... מה דין התבנית? האם ניתן להכשיר אותה? (חשוב לציין כי אני לא יודעת וזוכרת מתי ואיך השתמשו בתבנית האם כשהייתה בת יומה או למאכלים יבשים וכו.... )

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישר כחך, על ההקפדה שלך לשמור מצוותיו של הקב"ה.

התבנית היא אסורה בגלל שבשלו בה בשר וחלב, אין משמעות אם זה היה בן יומו או לא.

אין לבשל בתבניות עצמם, ואי אפשר להכשיר תבניות אלו.

אפשר להכניס תבנית אלומיניום לתוך התבנית הגדולה, ויכולים לבשל בתבנית החד פעמית.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ